Orice plată o faceți în siguranță prin:  

paypal

                                                               Monitorul Oficial

 

Aici găsiți informații utile, pentru executarea obligațiilor stabilite prin lege în sarcina dvs. sau / și pentru a beneficia de serviciile publice. Conform politicilor noastre, furnizăm orice alte informații solicitați și care nu sunt încă disponibile pe site. După ce datele sunt încărcate, vă anunțăm despre acest lucru și le puteți accesa urmând instrucțiunile din dreptul acestora. Acceptăm solicitări numai la: info@omnipublic.info 

 

 

 

În anumite momente ale vieții puteți avea nevoie de sprijinul oferit de prestațiile de securitate socială. În cazul în care locuiți în țara dumneavoastră natală și întruniți condițiile de eligibilitate, aveți dreptul de a primi sprijin. Însă aveți dreptul de a primi prestații și în cazul în care sunteți cetățean al oricărei țări din UE și vă mutați în altă zonă din UE. Informațiile de mai jos prevăd situațiile în care sunteți eligibil (ă) pentru a primi prestații,la ce prestații aveți dreptul și cum le puteți solicita. 


 Ajutorul social n Romnia


4 Click here to start the order process Click here to getAjutorul Social România

Instituţia Ombudsmanului a fost înfiinţată în Suedia, în anul 1809, de către Parlament care a introdus în noua Constituţie Biroul Ombudsmanului Parlamentar, ca instrument care să poată permite Parlamentului să exercite un anumit control asupra exerciţiului puterii de către executiv, prin monitorizarea modului în care autorităţile publice respectă legile.

Dar această idee nu era nouă în 1809. Monarhul absolut Karl al XII-lea a creat în anul 1713 Biroul Ombudsmanului Suprem al Majestăţii Sale. În perioada respectivă, Karl al XII-lea era în Turcia (într-o zonă aflată pe teritoriul Basarabiei de astăzi) de aproape 13 ani, iar în absenţa sa administraţia a devenit neglijentă. Ca urmare, el a reglementat Ombudsmanul Suprem ca fiind reprezentantul său suprem în Suedia. Sarcina acestuia era de a se asigura că judecătorii (mai târziu şi funcţionarii publici în general), acţionau cu respectarea legilor în vigoare şi îşi desfăşurau activitatea în mod corespunzător în alte privinţe. Dacă Ombudsmanul aprecia că aceştia nu îşi îndeplineau sarcinile în mod corespunzător, era abilitat să iniţieze procedurile legale împotriva lor pentru abatere de la sarcinile lor. În anul 1719, Ombudsmanul Suprem a devenit Cancelarul Justiţiei. Acest birou încă mai există şi în prezent, Cancelarul Justiţiei acţionând ca Ombudsman guvernamental. În anul 1766, Parlamentul a ales pentru prima data Cancelarul Justiţiei, dar din 1772 numirea Cancelarului Justiţiei a redevenit o prerogativă regală.

Potrivit Constituţiei din 1809, puterea statului a fost împărţită între rege şi Parlament. Regele numea Cancelarul Justiţiei (cu alte cuvinte, acesta era Ombudsmanul regal), în timp ce Parlamentul numea Ombudsmanul Parlamentar. Principalul scop pentru care a fost înfiinţat a fost pentru a apăra drepturile cetăţenilor prin stabilirea unei agenţii de supervizare complet independentă de executiv. Ca şi Cancelarul Justiţiei, sarcina Ombudsmanului era de a supraveghea aplicarea legilor de către judecători şi funcţionarii publici. Astfel, Constituţia din 1809 prevedea ca Parlamentul să numească în funcţia de Ombudsman Parlamentar o persoană „cunoscută pentru competenţa sa judiciară şi pentru probitatea sa exemplară”. Prin urmare, rolul său era de a veghea asupra protecţiei drepturilor cetăţenilor. De exemplu, printre atribuţiile Ombudsmanului Parlamentar se aflau încurajarea aplicării uniforme a legislaţiei şi clarificarea obscurităţilor legislative. Activitatea sa se desfăşura mai ales sub forma de inspecţii şi anchete. Plângerile au jucat un rol relativ nesemnificativ în perioada de început. În primul secol de existenţă al Ombudsmanului Parlamentar, numărul total de plângeri a fost de aproximativ 8000. (Sursa: http://www.jo.se/ - The Parliamentary Ombudsmen of Sweden).

Din acest articol aflați informații utile privind generalități despre această instituție și întrebările frecvente referitoare la aceasta. Aveți de asemenea un formular de sesizare, modul de contactare, orarul și tot cadrul legislativ.


 AVOCATULPOPORULUI


3 Click here to Click here toSee Preview 3 Click here to Close Preview 3 Click here to start the order process Click here to getAvocatul Poporului

 

© 2020 OMNIPUBLIC.INFO. Toate drepturile rezervate. Design OU

We have 302 guests and no members online